Villa Solås

Gott om plats för aktiviteter

Villa Solås är en 360 kvadratmeter stor tegelbyggnad som ligger vid en återvändsgata i ett litet villaområde. Vi har nära till Borås centrum, stora ytor och väl tilltagna rum som rymmer åtta boende ungdomar och våra behandlingsassistenter.

Här finns också aktivitetsrum med pingisbord och ett enklare gym. I den stora trädgården finns plats för utomhusaktiviteter som fotboll och grillning. I trädgården finns också hängstolar i skuggan under de stora bokträden, där man kan koppla av under varma dagar.

 

Vi erbjuder placering och behandling inom psykosocial problematik.

 

Individuellt utformad behandling

På Villa Solås arbetar vi med att i trygg, omsorgsfylld och familjelik hemmiljö erbjuda individuellt utformad behandling för pojkar upp till 18 års ålder. Verksamheten
vilar på systemteoretisk grund och anknytningsteori, och de placerade ungdomarna får hjälp med att skapa både inre och yttre trygghet för att på så sätt kunna uppnå självständighet och samhörighet.

 

Aktiviteter och ansvar

På Villa Solås finns socionomer och behandlingspedagoger samt personal med annan relevant högskoleutbildning. Vi erbjuder hög kompetens och stort engagemang med fokus på stabila relationer och trygghet.

 

Vi arbetar strukturerat och nära ungdomarna i deras vardag och hjälper dem med både läxor och skjuts till fritidsaktiviteter. Ungdomarna hjälper också till på boendet med exempelvis matlagning tillsammans med personal och städning av gemensamma utrymmen utifrån schemalagda ansvarsområden.

 

broschyr-villa-solas-pdf

Enhetens specifikationer

  • 8 Sovrum
  • 360 kvadratmeter villa
  • Närhet till Borås centrum
  • Gym

Målgrupp

  • Pojkar 13-18 år i HVB-hem

Kontakt Villa Solås

Föreståndare:
Peter Engelin

Tel: 073-3309006

 

Boende: info@vardifokus.se

Telefon: 033-10 02 74

Fax: 033-10 03 92