Skip to content

Villa Solås

Gott om plats för aktiviteter

Villa Solås är en fin, välrenoverad villa på 360 kvadratmeter som ligger vid en återvändsgata i ett lugnt villaområde. Huset har stora öppna ytor och det finns rum för åtta boende ungdomar. Rummen för de boende är väl tilltagna och behandlingsassistenternas rum ligger i direkt anslutning till de boendes rum.

I huset finns ett aktivitetsrum med pingisbord och ett enklare gym. Den stora trädgården ger goda möjligheter till utomhusaktiviteter såsom fotboll och grillning. I trädgården finns också hängstolar i skuggan under de stora bokträden, där man kan koppla av under varma dagar.

Borås centrum ligger inte långt borta och det finns bra kommunikationer dit.

Vi erbjuder placering och behandling inom psykosocial problematik.

Individuellt utformad behandling

På Villa Solås arbetar vi med att i trygg, omsorgsfylld och familjelik hemmiljö erbjuda individuellt utformad behandling för pojkar upp till 19 års ålder. Verksamheten vilar på systemteoretisk grund och anknytningsteori, och de placerade ungdomarna får hjälp med att skapa både inre och yttre trygghet för att på så sätt kunna uppnå självständighet och samhörighet.

Aktiviteter och ansvar

På Villa Solås finns socionomer och behandlingspedagoger samt personal med annan relevant högskoleutbildning. Vi erbjuder hög kompetens och stort engagemang med fokus på stabila relationer och trygghet.

Vi arbetar strukturerat och nära ungdomarna i deras vardag och hjälper dem med både läxor och skjuts till fritidsaktiviteter. Ungdomarna hjälper också till på boendet med exempelvis matlagning tillsammans med personal och städning av gemensamma utrymmen utifrån schemalagda ansvarsområden.